luni, 22 august 2011

Model Decizie Revisal





DECIZIA NR. …...........
din.............................



pentru numirea persoanei autorizate pentru completarea si transmiterea Registrului general de evidenta a salariatilor



Art.1.  In conformitate cu prevederile  Ordinului  1918/2011 incepand cu data de 01.08.2011, se desemneaza ca persoana autorizata pentru completarea si transmiterea Registrului general de evidenta a salariatilor, domnul/na …..............................................................................................

Art.2.  Atributiile si resposabilitatile acestei persoane sunt completarea si transmiterea Registrului general de evidenta a salariatilor conform  cu HG 500/2011 , publicata in MO 372/2011 si Ordinul  1918/2011.



Art. 3.  Prezenta decizie se va comunica salariatului in cauza.


Decizia se intocmeste in doua exemplare, un exemplar se inmaneaza persoanei nominalizate care semneaza de luarea la cunostinta pe exemplarul care se arhiveaza la dosarul personal.




             Data:  
                                                        Administrator,

                                        ….................................................

Model Contract prestari servicii

CONTRACT DE PRESTĂRI SERVICII
I.      Părţile

1. ………….., cu domiciliul……………………, în calitate de Prestator,
2………………….., reprezentat prin ……………. –, în calitate de Beneficiar,

Având în vedere intrarea în vigoare, în data de 01.08.2011 a Hotărârii nr. 500 din 18 mai 2011, publicată în Monitorul Oficial nr.372 din data de 27 mai 2011, se încheie următorul contract,

II.OBIECTUL CONTRACTULUI  :
Evidenţa salariaţilor în registrul electronic al ITM, prin programul REVISAL;

III. PREŢUL SERVICIILOR

– Pentru serviciile efectuate în baza prezentului contract Beneficiarul va plăti Prestatorului suma de ……………


IV.Obligaţiile părţilor:

A.Obligaţiile prestatorului:

1  -Să întocmească Registrul în formă electronică, în ordinea angajării, cuprinzând următoarele elemente:
-    elementele de identificare a tuturor salariaţilor: numele, prenumele, codul numeric personal –CNP, cetăţenia şi ţara de provenienţă – Uniunea Europeană – UE, non-UE, Spaţiul Economic European – SEE;
-    data angajării;
-    perioada detaşării şi denumirea angajatorului la care se face detaşarea
-    funcţia/ocupaţia conform specificaţiei Clasificării Ocupaţiilor din România (COR) sau altor acte normative;
-    tipul contractului individual de muncă;
-    durata normală a timpului de muncă şi repartizarea acestuia;
-    salariul, sporurile şi cuantumul acestora;
-    perioada şi cauzele de suspendare a contractului individual de muncă, cu excepţia cazurilor  de suspendare în baza certificatelor medicale;
-    data încetării contractului individual de muncă;



2  Să completeze, respectiv sa înregistreze în registru elementele  prevăzute de lege, după cum urmează:
-    la angajarea fiecărui salariat, următoarele elemente se înregistrează în registru cel târziu în ziua lucrătoare anterioară începerii activităţii de salariatul în cauză: datele de identificare ale salariatului, data angajării, elementele referitoare la detaşare; funcţia, tipul contractului de muncă, durata normală a timpului de lucru şi repartizarea acestuia; salariul, sporurile şi cuantumul acestora;
-    salariul, sporurile şi cuantumul acestora se completează şi pentru contractele individuale de muncă deja înregistrate, în termen de 90 de zile de la data intrării în vigoare a noii HG
-    elementele privind perioada şi cauzele de suspendare a contractului individual de muncă se înregistrează în registru în termen de maximum 20 de zile lucrătoare de la data suspendării;
-    data încetării contractului individual de muncă se înregistrează în registru la data încetării contractului individual de muncă/la data luării la cunoştinţă a evenimentului care a determinat, în condiţiile legii, încetarea contractului individual de muncă;
-    pentru salariaţii detaşaţi, angajatorul de bază completează perioada detaşării şi denumirea angajatorului la care se face detaşarea, anterior începerii detaşării.
-    orice modificare a elementelor cu privire la: datele de identificare ale salariaţilor, perioada detaşării, funcţia, tipul contractului de muncă, durata normală a timpului de lucru şi repartizarea acestuia, salariu, sporuri, se înregistrează în registru cel târziu în ziua lucrătoare anterioară împlinirii termenului de 20 de zile lucrătoare de la data apariţiei modificării (excepţie fac situaţiile în care modificările se produc ca urmare a unei hotărâri judecătoreşti sau ca efect al unui act normativ).

3Să transmită Registrul la Inspectoratul teritorial de muncă în format electronic prin utilizarea uneia din următoarele modalitati:
     a) prin completarea on-line a bazei de date existente pe portalul Inspectiei Muncii;
    b) prin e-mail, pe baza de semnatura electronica;
    c) prin depunerea la sediul inspectoratului teritorial de munca ?n format electronic, ?nsotit de o adresa de ?naintare semnata de angajator.

4-  Să prelucreze datele cu caracter personal ale salariaţilor societatii beneficiare cu respectarea prevederilor Legii 677/2001 pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date, cu modificarile si completarile ulterioare;

5.  Să nu subcontracteze, la rândul sau, serviciile de completare şi transmitere a registrului încredinţate de Beneficiar;




B.Obligaţiile Beneficiarului:

1-  Beneficiarul se obligă să transmita în timp util Prestatorului datele necesare completării la termenul prevăzut în normativele în vigoare.
2-  Beneficiarul se obligă să informeze, în scris, inspectoratului teritorial de muncă despre încheierea contractului de prestări servicii.
3- Beneficiarul se obligă să plătească contravaloarea serviciilor ce i-au fost prestate la termenele stipulate în contract.
4. Beneficiarul se obligă ca in cazul incetarii sau rezilierii contractului de prestarii servicii sa comunice Inspectoratului teritorial de munca acest fapt, cel mai tarziu la data incetarii sau rezilierii , in vederea eliberarii unei noi parole.

 

V. RĂSPUNDERI

– Dacă Prestatorul nu-şi îndeplineşte obligaţiile asumate producând astfel prejudicii Beneficiarului va fi obligat la plata de daune.

VI. FORŢA MAJORĂ
 Forţa majoră, înţeleasă ca eveniment absolut imprevizibil şi insurmontabil de tipul războiului, calamităţilor naturale, restricţiilor legale etc., apără de răspundere partea care o invocă cu condiţia anunţării celeilalte părţi în termen de cel mult 5 zile de la apariţie; încetarea forţei majore trebuie anunţată cocontractantului tot în termen de 5 zile.
Obligaţiile părţilor sunt suspendate pe durata  forţei majore.
Dacă forţa majoră se prelungeşte mai mult de 60 de zile, oricare dintre părţi se poate retrage din contract fără despăgubiri.

VII. ALTE CLAUZE
 Orice neînţelegeri dintre părţi rezultate din prezentul contract sau în legătură cu acesta se vor rezolva – de preferinţă – pe cale amiabilă, în caz contrar se va apela la instanta competenta potrivit legii.
Modificarea clauzelor prezentului contract poate fi făcută numai cu acordul scris al ambelor părţi prin act adiţional.
 Rezilierea contractului poate fi făcută de oricare dintre cele două părţi, pe baza de notificare scrisă, înainte cu 30 de zile.

Încheiat în două exemplare în original, câte unul pentru fiecare parte.
         



    PRESTATOR                                                                  BENEFICIAR

Ordin 1918/2011

Publicat în Monitorul Oficial nr. 587/19.VIII.2011, Ordinul M.M.F.P.S nr.1918/2011 aprobă procedura şi actele pe care angajatorii sunt obligaţi să le prezinte la inspectoratul teritorial de muncă pentru obţinerea parolei, precum şi procedura privind transmiterea registrului general de evidenţă a salariaţilor.
Procedurile prevăzute în Ordinul M.M.F.P.S nr.1918/2011  fac referiri în special la:
         - înfiinţarea registrului general de evidenţă a salariaţilor.
          Au obligaţia de a înfiinţa, completa şi transmite registrul general de evidenţă a salariaţilor în format electronic, angajatorii, persoane fizice sau juridice, precum şi misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale altor state în România respectiv, după caz, institutele culturale şi reprezentantele comerciale ale altor state in România, pentru personalul angajat local care are cetăţenia română sau reşedinţa permanentă în România.

-menţiuni cu privire la completarea registrului general de evidenţă a salariaţilor – care cuprinde toate contractele individuale de muncă în desfăşurare la data intrării în vigoare a prevederilor H.G nr.500/2011 indiferent dacă acestea sunt suspendate la data de 1 august 2011.
Completarea elementului referitor la salariu se realizează şi pentru contractele deja înregistrate, în termen de 90 zile de la data intrării în vigoare a H.G nr. 500 / 2011.
Completarea registrului se face de către una sau mai multe persoane nominalizate prin decizie scrisă de către angajatori sau prin contracte de prestări servicii.
Vă precizam faptul că, în cazul în care completarea registrului se face în baza unui contract de prestări servicii, în termen de 3 zile de la data încheierii contractului va fi informat inspectoratul teritorial de muncă.
Menţionăm faptul că, dispoziţiile H.G. nr.500/2011 nu mai prevăd obligativitatea perfecţionării sau formării profesionale în domeniul resurselor umane pentru persoanele desemnate sau pentru prestatorii care completează  registrul general de evidenţă a salariaţilor.
Totodată vă facem cunoscut că, pe site-ul Inspecţiei Muncii este publicată versiunea nouă a aplicaţiei Revisal conform Hotărârii de Guvern nr. 500/2011.
 
În urma consultărilor publice, Inspecţia Muncii a pus la dispoziţia angajatorilor versiunea nouă a aplicaţiei informatice Revisal pentru înfiinţarea şi completarea registrului de evidenţă a salariaţilor în format electronic, actualizată în conformitate cu prevederile
Hotărârii Guvernului nr. 500/2011:
-Varianta Revisal 5.0.6 (pentru Windows XP / Vista / 7)
-
Ghidul de instalare şi utilizare (format .pdf - Portable Document Format)
          

Prestari servicii RESURSE UMANE

DESPRE NOI
REVISAL & HR CONSULTING este o firma cu capital integral romanesc care ofera servicii profesionale si de inalta calitate in domeniul resurselor umane, venind astfel in intampinarea nevoilor curente ale oricarei firme. 
Suntem o companie tanara si dinamica, fondata din dorinta de a face lucrurile cat mai bine.
Spiritul nostru antreprenorial este pus in slujba clientiilor nostri.
Succesul nostru este succesul clientilor nostri!

REVISAL & HR CONSULTING va ajuta sa atingeti obiectivele legate de resursele umane. Oferim o varietate de servicii concepute sa vina in intampinarea nevoilor si solicitarilor dumneavoastra.  
Activitatea de administrare a personalului trebuie sa se conformeze reglementarilor legale stricte, menite sa protejeze interesele angajatilor si angajatorilor.
REVISAL & HR CONSULTING va ofera urmatoarele servicii: 
·         Servicii complete de RESURSE UMANE, instruirea personalului clientului cu privire la modul de intocmire a documentelor primare si circuitul acestora in cadrul organizatiei.
·         Administrare, gestionare, elaborare, arhivare documente de personal; consultanta generala in domeniul legislatiei  muncii .
·         Întocmirea contractelor individuale de munca si a actelor aditionale, precum si gestionarea relatiei cu Inspectoratul Teritorial de Munca
·         Actualizarea si depunerea registrului general de evidenta a salariatilor.
·         Generarea adeverintelor pentru angajati.
·         Intocmirea, verificarea si completarea dosarelor de personal.
·         Intocmire Regulament Intern, Contract colectiv de munca, fise post, organigrame etc.